Over de Ridder Recreatie

Thomas de Ridder is het gezicht achter de Ridder Recreatie. Na jarenlang in loondienst werkzaam te zijn geweest heeft hij begin 2019 de stap gewaagd om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Door zijn brede ervaring en bereidheid om de handen uit de mouwen te steken heeft hij al een aantal leuke opdrachten mogen doen. Daarnaast is hij eigenaar van Vriendenprijsreizen. Een online platform waar vraag (een reis voor een vriendenprijs) en aanbod (een geannuleerde reis die doorverkocht moet worden) samen komen.

Thomas de Ridder

Thomas heeft jarenlange ervaring in de recreatieve sector. Hij is begonnen met werken op een camping. Op jonge leeftijd hielp hij al met kleine klusjes. Zoals het opruimen van zwerfvuil. Later heeft hij alle facetten en de diverse werkzaamheden op een camping uitgevoerd. Van het schoonmaken van bijvoorbeeld het sanitaire gebouwen tot het verhelpen van technische storingen aan installaties. Thomas is in diverse functies werkzaam geweest. Van schoonmaker tot bedrijfsleider.

Thomas de Ridder - over de Ridder Recreatie

Interim manager

Via het werving- en selectiebureau Recreamatch is Thomas in contact gekomen met Stichting de Paasheuvelgroep. Hier is hij 10 maanden interim bedrijfsleider geweest van de locatie in Ossendrecht (inmiddels verkocht aan de VDB Groep).  De laatste 8 maanden is hij ingehuurd als freelance bedrijfsleider.

Helaas heeft COVID-19 een dusdanige invloed gehad waardoor de locatie in de verkoop moest. Thomas heeft de verkoop voorbereid samen met het management en de makelaar.

Op  dit moment is Thomas beschikbaar voor een nieuwe interim of freelance opdracht. 

Tipitenten
over de Ridder Recreatie - bedrijfsleider

Bedrijfsleider

Als bedrijfsleider van een verhuurorganisatie was hij verantwoordelijk voor het contact met stakeholders. De stakeholders waren eigenaren van de verschillende samenwerkingspartner, en het contact met de verschillende touroperators. Samen met de marketing manager bepalen van het (online)marketing beleid. Sturen op kansen voor de verhuur. Door middel van goed kijken naar vraag en aanbod. Prijzen verlagen en waar juist nodig de prijzen verhogen. Alles om er voor te zorgen dat er een z’n optimaal mogelijk rendement gerealiseerd wordt voor stakeholders en (individuele)eigenaren. Uiteraard werd de eigenaar van de verhuurorganisatie voorzien van de juiste management informatie.

Beheer & projecten

Ook is Thomas werkzaam geweest als manager beheer & projecten. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het werven van nieuwe projecten en de aansturing van het beheer en exploitatie van bestaande projecten. In deze rol heeft hij ook aan tafel gezeten als gesprekspartner voor nieuw te ontwikkelen (vakantie)parken.
Samen met de ontwikkelaar of juist met de opdrachtgever het plan bekijken. Met als doel of het plan haalbaar en realistisch is. Uiteraard ligt bij Thomas de focus op de verhuur en beheer van het (vakantie)park. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij een scherpe blik, goede ideeën en weet hij in te spelen op de huidige behoefte van de gasten.

beheer en projecten - over de ridder recreatie
Scrabble SEO woord - de Ridder Recreatie

(Online) marketing

Bij verschillende werkgevers is Thomas ook betrokken geweest bij de (online) markting. Van het uitkiezen van een externe marketingbureau tot het uitvoeren van de adviezen of het beheren van de sociale media kanalen en de website. Onder andere het schrijven van content voor  de diverse sociale media kanalen. Ook werd er content geschreven voor op de website. Deze content wordt wordt natuurlijk SEO-technisch geschreven. 

Sinds 2020 maakt Thomas gebruik van de SEO tool SE Ranking. Zoekwoord onderzoek, backlink checker en ranking kan hij hiermee monitoren. Natuurlijk volgt er voor de opdrachtgever een gedetailleerde rapportage. 

Benieuwd wat thomas voor jou kan betekenen