SEO tekstschrijven voor een duurzame SEO strategie

SEO tekstschrijven

SEO tekstschrijven voor jouw website. Maar waar staat SEO nu precies voor. Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Ieder bedrijf met een website past het toe. Het is een continu doorlopend proces, het is immers nooit af. Bovendien veranderd Google regelmatig haar algoritme. Google beoordeeld jouw SEO tekst op ongeveer 200 punten. 

SEO optimalisatie door de Ridder Recreatie als SEO bureau
Tablet met Google scherm op gesprek bij een opdrachtgever - de Ridder Recreatie

Met SEO tekst scoren in Google

Een goede SEO-tekst schrijf je niet alleen voor de SEO optimalisatie maar juist voor je bezoeker. Daarom is het belangrijk dat je onder andere afvraagt wat het doel is van je pagina. Rankings van pagina’s in Google zie ik niet als een doel an sich, maar als een middel om website/business-doelen te behalen. Belangrijk is dan ook dat keywords niet te generiek zijn. Binnen SEO zijn er een heleboel factoren die de rankings bepalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de snelheid van je website.

Hoe kun je website/business-doelen dan wel weten

Wanneer ik (we samen) alle pagina’s en SEO teksten heb geoptimaliseerd wil niet zeggen dat je bovenaan in Google staat. Wanneer ik met een klant ga samenwerken bepalen we van te voren bepaalde KPI’s (Key Performance Indicators) af. Bij aanvang van de opdracht doen we 0-meting aan de hand van de vastgestelde KPI’s. Tijdens de opdracht hebben we verschillende evaluaties. Tijdens deze evaluatie bespreken we de voortgang aan de hand van de vastgestelde KPI’s. Denk hierbij aan meer website verkeer, duur op een website en de bounchepercentage.  Belangrijk is dan wel Google Analytics goed is ingeregeld om deze KPI’s te kunnen weten.

Google analytics wordt getoond op een tablet aan de klant - de Ridder Recreatie
Uitdraaien van Google Analytics om te evalueren voor de opdrachtgever - de Ridder Recreatie

SEO Checklist voor het optimaliseren van je website

Voor een speciale kerstspecial met een aantal ondernemers heb ik een SEO checklist geschreven met wat algemene checks voor het schrijven van een goede SEO pagina. Met alleen SEO tekstschrijven ben je er niet. Ook aan de achterkant, in de back-office van je website moeten praktische zaken goed zijn ingeregeld. Maar ook een gedegen website analyse en het welke zoekwoorden je gebruikt tijdens het schrijven van je SEO tekst is belangrijk. Daarom sta ik voor een laagdrempelige en open samenwerking zonder vaktermen.

Een SEO tool voor het zoeken van je zoekwoorden voor je SEO tekst

SEO tekstschrijven begint met bepalen van focus zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden. Hiervoor maak ik gebruik van  de SEO tool SE Ranking. Met deze SEO tool kan ik onder andere voor jouw als klant een zoekwoorden onderzoek doen. Kijken naar wat je concurrentie doet. Bovendien wanneer Google Analytics en Google Search Console is gekoppeld kan ik de ontwikkelingen van jouw website in deze SEO tool monitoren. Natuurlijk deel ik informatie uit deze SEO tool graag met jou. We werken tenslotte samen. Als je gratis aanmeldt voor een gratis proefperiode van 14 dagen kun je ervaren of SE Ranking ook iets voor jouw organisatie is. 

Google anlytics op tablet scherm tijdens evaluatie met de opdrachtgever - de Ridder Recreatie
Scrabble SEO woord - de Ridder Recreatie

Een flexibele samenwerking met een freelance SEO bureau

In mijn tijd als bedrijfsleider zat ik aan de andere kant van de tafel. Grote marketing- en SEO bureaus die je overspoelen met vaktermen. Termen die de meeste mensen niks zeggen. Quick wins om snel mee te scoren maar minder kijken naar de lange termijn. Mijn ervaring is dat een goede lange termijn SEO strategie is gericht op een duurzaam resultaat. Daarom geef ik als SEO bureau geen kant-en-klare oplossingen maar kijk ik liever samen met jou naar oplossingen die jouw bedrijf op de lange termijn veel verder brengt.

De Ridder Recreatie als SEO bureau

Zoals de Ridder Recreatie al aangeeft ben ik geworteld in de recreatie. Maar ik sta als SEO bureau ook open voor andere sectoren. Door mij de afgelopen jaren te verdiepen in met name SEO teksten en SEO optimalisatie kan ik ook bedrijven buiten de leisure branche helpen met SEO tekstschrijven. Als freelance SEO specialist help ik jouw bedrijf graag groeien. Door jouw te helpen met SEO optimalisatie voor een duurzaam resultaat. Nieuwsgierig wat ik als SEO-specialist voor jou kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. 

Opschrijven in een notieblok voor een SEO optimalisatie - de Ridder Recreatie

Een duurzame resultaat

Samen op SEO gebied jouw bedrijf laten groeien? Als SEO bureau sta ik voor een open en langdurige samenwerking. Vanuit een goede SEO strategie bouwen aan duurzaam resultaat.